#PROUDTOBE
APPSYS

Raf Wellens

COO

“Ik zie de mensen hier dagelijks groeien. Samen met hen groei ik iedere dag een beetje mee.”

“Ik zie mijn werk niet echt als een job. Dat is misschien melig om te zeggen, maar dat is gewoon zo. En ik wil niets verbloemen, het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Mijn dagen zitten vol uitdagingen, maar dat vind ik prima. Iedere dag start ik met mijn botten in de modder om zaadjes te planten. Als je dan na enkele weken of maanden ziet wat je geoogst hebt, is dat fantastisch. Ik zie de mensen hier dagelijks groeien. Samen met hen groei ik iedere dag een beetje mee.”


Wat is je rol bij AppSys?

“Ik ben COO bij AppSys. Samen met Werner en Kris vorm ik het management. “COO” is maar een titel, een vlag die een zeer brede lading dekt. Ik heb raakpunten met alle afdelingen. Samen met de teamleaders en managers zorg ik ervoor dat de machine blijft draaien. We zitten volop in een groeifase, wat betekent dat we veel zaken moeten aanpakken terwijl er steeds nieuwe zaken bij komen. We willen onze dienstverlening optimaal houden, daarvoor zijn vaste structuren nodig. Er komen veel nieuwe collega’s bij en het is belangrijk dat iedereen op een gelijkaardige manier te werk gaat zodat onze klanten geen verschil merken in de service die ze ontvangen. Verder kijk ik er ook nauw op toe dat het welzijn van onze medewerkers op één blijft staan.”


Hoe is jouw traject tot nu toe verlopen bij AppSys?

"Ik ben aangenomen als Business Developer, dat was in 2020. Het was de piek van Corona. Geen gemakkelijke periode om ergens nieuw te starten, maar ik kende Kris en Werner al door mijn vorige werkgever. De IT-wereld is klein. Op dat moment was er nog geen salesteam, we werkten vooral in onderaanneming van partners en eigen business kwam vanzelf. Dat heb ik als eerste
aangepakt. Daarna kwamen er door de groei allerlei uitdagingen op ons af waardoor de nood voor mijn huidige functie ontstond. In 2021 werd ik officieel COO en ik heb me nog geen seconde verveeld.”


Hoe ziet jouw normale werkdag eruit?

"Dat is heel uiteenlopend. We hebben nood aan vaste structuren. Daarvoor zit ik veel samen met de verschillende departementen om te kijken wat we kunnen doen ter verbetering. Ik kan bijvoorbeeld een voormiddag toewijden aan lopende HR-zaken, de namiddag doorbrengen met onze Finance afdeling of een volledige dag opvolgingen doen met het salesteam. Daarnaast ben ik samen met Kris en Werner bezig met het uitstippelen van onze toekomstige strategie. Het is zot wat er tegenwoordig op ons pad komt. We moeten alles een beetje sneller doen dan een ander bedrijf omdat we nu op ons momentum zitten. Je merkt echt dat we onze eigen koers aan het varen zijn en ik ben blij dat ik mee aan boord van het schip zit.


Hoe is AppSys veranderd de afgelopen jaren?

"In de IT-wereld stond AppSys altijd op de achtergrond. Voor Corona kende niemand ons, we kwamen bij klantenterecht door onze partnerships met grote IT-organisaties. Iets waar we nog steeds erg in geloven. Maar na Corona kwam er een switch, we focusten steeds meer op onszelf. Je voelde dat het moment daar was. Er kwam een salesteam bij, we gingen meer inzetten op marketing, planning, HR en andere zaken. Vorig jaar waren we voor het eerst genomineerd bij de Channel Awards. Daar stonden we dan te blinken tussen de grote ITorganisaties. Een heel bijzonder moment en een bevestiging dat we goed bezig zijn. AppSys is een vreemde eend in de bijt. Kris en Werner zijn nog steeds de enige eigenaars, we hebben geen inmenging van een
grote groep of andere investeerders. Dat maakt ons wendbaar. We hopen dat we dit de komende jaren op deze manier kunnen blijven doen.”


Wat maakt jou #ProudToBeAppSys?

“Onze werkcultuur, de voornaamste reden waarom ik destijds bij AppSys ben begonnen. Als ik onze cultuur moet omschrijven in één woord, dan zou het “betrokkenheid” zijn. Dat is het fundament van AppSys. Iedereen gaat er hier kei hard voor en mensen helpen elkaar waar het kan. Er is hier geen plaats voor meneren of mevrouwen. Je moet gewoon zijn zoals je bent. Dat
zorgt er ook voor dat we die vlakke structuur tot nu toe hebben kunnen behouden. De belangrijkste doelstelling van Kris, Werner en mij is om die cultuur te bewaken en te bewaren. Ik weet dat dit een grote uitdaging zal zijn, want hoe meer mensen erbij komen, hoe moeilijker hetwordt om iedereen tevreden te houden.”

Als je probeert om alle bordjes omhoog te houden, dan heb je weleens de kans dat er eentje valt.

Hoe zou jij AppSys omschrijven als werkgever?

“We zijn geen productiebedrijf, maar een mensenbedrijf. Alles wat we hier doen wordt gecreëerd door de mensen die hier werken. Daarom hechten we zoveel belang aan werkgeluk: als je medewerkers gelukkig zijn, gaat dat ook te merken zijn aan de dienstverlening naar de klanten toe. Tijdens het rekruteringsproces wordt er erg gekeken naar de persoonlijkheid van de kandidaten. Iemand kan over een enorme IT-kennis beschikken, maar als we voelen dat zijn karakter niet matcht met onze cultuur, dan zal deze persoon ook geen tweede gesprek krijgen. Dat is ook om het groepsgevoel te waarborgen. Om verder door te gaan op het mensenbedrijf: mensen maken fouten. Als je probeert om alle bordjes omhoog te houden, dan heb je weleens de kans dat er eentje valt. Daar leer je dan van. Je kunt beter iets proberen en failen dan niets te ondernemen. Er is hier niemand die een perfect traject bewandelt en dat is helemaal oké. Als het niet kraakt dan groeit het niet meer.”


Hoe zie jij de toekomst van AppSys?

“We merken dat we het niet allemaal meer “in de buurt” kunnen doen. Door onze strategische partnerships hebben we ook klanten buiten Limburg, Vlaams-Brabant en de Kempen. Tegenwoordig zijn we ook steeds meer te vinden in Nederland door ons partnership met Telindus. De focus lag altijd in Limburg, maar door nieuwe uitdagingen zullen we uitbreiden naar de rest van het land. Ik hoop dat we ondanks de groei ons DNA altijd gaan kunnen behouden, met de voetjes op de grond.”


Wat moeten mensen weten als ze overwegen om hun cv door te sturen?

“We zijn nog altijd bezig met het schrijven van ons verhaal. Daar heb je ambitieuze en gemotiveerde mensen voor nodig. Hier wordt hard gewerkt, dat is iets wat je moet weten voor je hier begint. Maar geloof je in onze groei en wil je er graag aan meewerken? Dan hoop ik dat je snel solliciteert, want we hebben nog veel mensen nodig!”

Image Description

Maak je graag deel uit van onze groei? Solliciteer dan nu via

iksolliciteer@appsys.be