#PROUDTOBE
APPSYS

Jeroen Verstraeten

Datacenter consultant

“Voor een IT'er met een breed interesseveld is dit echt de plek bij uitstek.”

“Ik werk al zeven jaar bij AppSys en maak deel uit van “de oude garde” zoals ze die hier noemen. We waren met negen toen ik in 2016 als servicedeskmedewerker begon. In al die jaren heb ik AppSys enorm zien veranderen. Waar ik in het begin met Werner (CEO) naar klanten ging om servers te installeren, zie ik nu een organisatie van bijna 70 personen die dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Nog steeds met dezelfde mindset als toen. Dat is heel bijzonder.”


Wat is je rol bij AppSys?

“Mijn officiële titel is Datacenter Consultant, maar eigenlijk zegt dat niet zoveel over de zaken die ik iedere dag doe. Mijn werkzaamheden beperken zich niet alleen tot het datacenter, maar ik help ook met wifi-projecten als dat nodig is of andere zaken. Je vindt me meestal terug bij onze klanten, maar soms ben ik ook op kantoor in Houthalen of Wijchmaal. Iedere week ziet er anders uit en dat maakt het heel leuk voor mij.”


Hoe is je traject verlopen binnen AppSys?

"Op zich is alles heel snel gegaan. Het waren ook andere tijden toen. Ik weet nog goed dat ik nog maar enkele weken in dienst was op de servicedesk. Ik was nieuw binnen de organisatie en had zeker nog niet de ervaring die ik nu heb. Werner nam me mee naar een klant om een server te installeren. Ik vond dat heel spannend, want Werner was mijn baas en het was mijn eerste externe project bij AppSys. Hij vertelde me wat ik moest doen en ik voerde uit. “Ik zie dat je dat wel kunt”, zei hij me. En sindsdien gaf hij mij die verantwoordelijkheid. Dat is natuurlijk iets wat vandaag niet snel zal gebeuren, maar ik heb er toen wel veel van geleerd. In de loop der jaren kwamen er steeds meer projecten bij en zo ben ik vandaag Datacenter Consultant. Een mooi traject en ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin.”

Werner nam me mee naar een klant voor mijn eerste project bij AppSys. “Ik zie dat je dat wel kunt”, zei hij me. En sindsdien gaf hij mij die verantwoordelijkheid.

Hoe ziet jouw normale werkdag eruit?

"Voor de week start, moet ik altijd even in mijn agenda kijken. Iedere week is anders, dus ik check altijd waar ik wanneer moet zijn. Vandaag moest ik bijvoorbeeld naar ons datacenter om nieuwe hardware te installeren, morgen zit ik bij een klant. De dag erna kan ik thuiswerken of naar kantoor komen. Het is altijd heel verschillend en dat waardeer ik, want ik heb een groot interesseveld. Bij AppSys krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen dan enkel in mijn IT-specialisme.”


Wat vind je leuk aan werken bij AppSys?

"AppSys is echt meegaand met je privésituatie. Er is flexibiliteit langs twee kanten. Het is hier ook heel menselijk. Kris (CEO) belt me op als ik met verlof ga om me een fijne vakantie toe te wensen. Dat zijn kleine dingen, maar het toont aan dat ze betrokken zijn. Je voelt je hier geen nummertje. De collega’s werken hier ook écht samen. Als ik ooit vastzit in een project, dan weet ik dat er een collega is die met mij naar de juiste oplossing wil zoeken. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen.”

Heb je bepaalde dromen op IT-vlak? Je leidinggevende zal je zeker begeleiden om die droom waar te maken.

Waarom zou iemand bij AppSys moeten solliciteren?

“Voor een IT’er met een breed interesseveld is dit echt de plek bij uitstek. Heb je bepaalde dromen op IT-vlak? Je leidinggevende zal je zeker begeleiden om die droom waar te maken. Al doende leert men, zeggen ze weleens. Dat is een motto dat hier bij AppSys ook geldt. Je doet hier heel veel praktijkervaring op en zo leer je enorm veel bij. Bij AppSys zijn er mogelijkheden genoeg!”

Image Description

Maak je graag deel uit van onze groei? Solliciteer dan nu via

iksolliciteer@appsys.be