#PROUDTOBE
APPSYS

Lio Schuurmans

Office Manager

"Elke ochtend is een verrassing, je weet nooit wat de dag in petto heeft."

“Mijn eerste werkdag was op 5 oktober 2020, midden in de coronaperiode. Je zou denken dat dit een moeilijke periode was om te starten, toch viel dit goed mee. Voor AppSys gebeurde er die tijd heel veel. Het bedrijf groeide enorm snel, dus ik was niet de enige die in deze periode begon. De eerste weken kon ik nog naar kantoor gaan, daarna was er opnieuw een lockdown. Gelukkig waren er verschillende initiatieven om het groepsgevoel (online) te versterken, dat maakte mijn start bij AppSys toch heel fijn.”


Hoe ben je bij AppSys terechtgekomen?

“Ik was op zoek naar een nieuwe job en kende het bedrijf al door mijn vorige werkgever. Toen de vacature van Marketeer vrijkwam, twijfelde ik niet lang. Ik solliciteerde, ging op gesprek en kreeg enkele dagen later een contract aangeboden. Dat is ondertussen alweer enkele jaren geleden. Ik ben nog altijd heel blij met mijn beslissing.”


Wat is je rol bij AppSys?

“Destijds ben ik aangenomen als Allround Marketeer, vandaag ben ik Office Manager bij AppSys. Voor mijn aanstelling was er geen marketing bij AppSys, Kris nam dit erbij naast zijn dagelijkse werkzaamheden. Maar omdat het bedrijf groeide, was er nood aan een professionele marketingaanpak én huisstijl. Samen met een agency heb ik dat project volledig op mij genomen. Dat was heel leuk om te doen. Toch besefte ik al snel dat ik liever administratief en organisatorisch bezig was. Ik denk dat mijn leidinggevenden dit ook doorhadden, want ik kreeg steeds meer taken toegeworpen die minder er minder met marketing te maken hadden.”


Hoe verliep de overgang van Allround Marketeer naar Office Manager?

"Dat was eigenlijk heel organisch. Marketing kwam steeds meer op de achtergrond. Door de groei van het bedrijf kwamen er heel wat ondersteunende en administratieve taken bij die al snel naar mij werden toegeschoven. Ik merkte aan mezelf dat ik hier een pak meer voldoening uithaalde. Na mijn zwangerschapsverlof werd het officieel en kreeg ik een nieuwe functie als Office Manager. Ik ben AppSys heel dankbaar dat ze mij deze kans geven, ze hadden natuurlijk ook kunnen zeggen: “Je bent aangenomen als marketeer, we kunnen je geen andere functie aanbieden.”. De voorbije periode hebben ze me veel ruimte gegeven om mezelf te ontplooien in deze nieuwe functie. Ik voel me goed in deze rol.”


Hoe zou jij jouw normale werkdag bij AppSys omschrijven?

"Mijn werkdag is heel divers, elke ochtend is een verrassing, je weet nooit wat de dag in petto heeft. Als Office Manager ben ik niet alleen verantwoordelijk voor de administratie van de afdelingen, maar ook de aangewezen persoon voor de staat van onze kantoren. Als er bijvoorbeeld een lek is in ons pand (wat wel kan in een oude sigarenfabriek), zorg ik ervoor dat dit zo
snel mogelijk gedicht wordt. Ik kan dus niet vertellen hoe een “normale” dag is, want het is iedere dag heel anders.”

Zoek je een werkgever waar je echt een verschil kunt maken? Dan zou ik niet twijfelen en solliciteren.

Wat zijn de belangrijkste taken die je uitvoert in je functie?

"Dat zijn er heel wat. Langs de ene kant bied ik ondersteuning aan het management en andere afdelingen op administratief vlak, ik beantwoord binnenkomende oproepen en organiseer interne en externe events. Verder maak ik nog altijd deel uit van het marketingteam, maar dan vooral ter ondersteuning. Bij AppSys verhuren we ook een vakantiewoning en een vergaderlocatie. Ik volg alle reservaties op en zorg ervoor dat alles in orde is bij de aankomst van de gasten. Daarnaast houd ik de voorraad van de kantoren in de gaten. Tot slot help ik ook met de planning van onze poetsvrouw zodat de kantoren en de vakantiewoning altijd netjes zijn. Zoals ik al zei, het is een enorm diverse job.”


Wat vind je het leukste aan je werk?

"Mijn job is variërend en ik heb geluk dat er veel flexibiliteit is. Als jonge mama komt dat zeker van pas. Verder is het fijn dat ik veel contact heb met de verschillende afdelingen binnen het bedrijf, wat er ook voor zorgt dat ik goed op de hoogte ben van de lopende zaken.”


Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven?

“Hoewel we vanuit meerdere locaties werken, voel je toch dat er een samenhorigheid is. Iedereen kent elkaar tot op zekere hoogte. Ik apprecieer ook dat er een vlakke structuur is binnen AppSys. Ik heb nooit het gevoel dat ik iets niet kan zeggen. Er is hier geen plaats voor politieke spelletjes. Ik werk al een tijdje in de IT-sector, al bijna acht jaar. De IT-sector is vooral een mannenwereld, dat is algemeen bekend. Bij AppSys werken er niet heel veel vrouwen, ik denk dat je ze op twee handen kunt tellen. Wat me opvalt, en dat is eigenlijk erg om te zeggen, is dat ik bij AppSys echt gerespecteerd word voor wat ik doe. Ik word niet anders behandeld omdat ik een vrouw ben. Dat is niet overal vanzelfsprekend.”


Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij ons bedrijf te solliciteren?

"AppSys is momenteel nog steeds in volle groei. Als je zin hebt om je steentje bij te dragen, dan is dit de juiste plek. AppSys geeft veel aan zijn medewerkers, niet alleen op materieel vlak, maar ook op vlak van flexibiliteit en de open werkcultuur. Je moet er natuurlijk ook wat voor terug doen. Ben je vooruitstrevend, ondernemend en zoek je een werkgever waar je echt een verschil kunt maken? Dan zou ik niet twijfelen en solliciteren.”

Image Description

Maak je graag deel uit van onze groei? Solliciteer dan nu via

iksolliciteer@appsys.be