#PROUDTOBE
APPSYS

Petimat Radueva

Internal service engineer

“De toegang tot informatie bij AppSys is als student en werknemer fantastisch.”

“Enkele jaren geleden volgde ik de opleiding Netwerk- en Systeembeheer aan de PXL in Hasselt. We kregen de opdracht om een stageplek te zoeken. Mijn voorkeur ging naar een bedrijf dat niet te groot was, zodat ik geen nummertje zou zijn. Een paar dagen later reed ik naar de les en stond ik in de file. Voor me stond een auto met het logo van AppSys ICT Group. Daar had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Eenmaal ik op school was, googelde ik AppSys en al snel had ik door dat dit de ideale plek voor mij was.”


Hoe verliep het verder?

“Ik stuurde snel een e-mail met de vraag voor een mogelijke stageplek en kreeg diezelfde dag nog een bericht terug van Stefan. Ik mocht op gesprek komen en daarna verliep alles heel vlot. Hij bood me een stageplek aan en ik keek er erg naar uit om te beginnen. Jammer genoeg haalde ik één vak niet, wat betekende dat ik niet op het geplande moment kon starten met mijn stage. Gelukkig had Stefan hier begrip voor en mocht ik mijn stage met een half jaar uitstellen.”


Hoe zou jij je stageperiode bij AppSys omschrijven?

“Ik heb enorm veel bijgeleerd tijdens mijn stage. IT was altijd een hobby van mij voor ik besliste om het te gaan studeren. Ik heb een breed interesseveld en was op zoek naar een bedrijf waar ik veel kennis en praktijkervaring kon opdoen. Tijdens deze periode heb ik veel hulp gehad van Stefan, maar ook van mijn andere collega’s. De toegang tot informatie bij AppSys is als student en werknemer fantastisch. Na mijn stageperiode kreeg ik een IBO-contract aangeboden van zes maanden. Zo kon ik me nog verder ontwikkelen én toch al aan de slag gaan. Sinds september 2023 heb ik een vast contract!”


Wat maakt werken bij AppSys uniek?

“Ik ben mama van drie kinderen, waarvan er eentje autisme heeft. Dat betekent dat onze gezinssituatie niet altijd even gemakkelijk is. Er zijn dagen dat ik onverwacht thuis moet werken, daar is dan altijd begrip voor. Dat typeert AppSys ook voor mij. Ze zijn erg betrokken en stellen zich flexibel op. Natuurlijk werkt dit langs twee kanten.”

Na mijn stageperiode kreeg ik een IBO-contract aangeboden van zes maanden. Zo kon ik me nog verder ontwikkelen én toch al aan de slag gaan.

Hoe zou je jouw werkdag omschrijven?

“Ik ben Internal Services Engineer Level 1. Dat betekent dat ik de eerstelijnshulp ben voor onze klanten. Het is iedere dag spannend wat er gaat gebeuren. Welke problemen ga ik moeten oplossen? Wie moet ik te woord staan? Het is een drukke job, ik ben constant met mijn werk bezig, maar dat vind ik perfect. Mijn dag gaat heel snel voorbij en ik heb veel voldoening als ik ’s avonds afgewerkt ben. Daarbovenop heb ik een heel fijn team waar ik altijd op kan terugvallen.”


Wat zijn je toekomstdromen?

“Mijn droom is om ooit Support Engineer te worden. Dat is iets waar ik graag naartoe wil werken de komende jaren. Ik moet nog veel leren, maar daar krijg ik ook de kans voor. Bij AppSys vinden er vaak evaluatie- en functioneringsgesprekken plaats. Tijdens zo’n gesprekken wordt er een pad uitgewerkt dat ik de komende jaren kan volgen. Ik vind het heel fijn dat er ook echt naar je geluisterd wordt en dat ze je een perspectief geven.”

De CEO’s zitten hier tussen de mensen, dat verlaagt de drempel als je met een belangrijke vraag zit.

Tot slot: welk advies zou jij geven aan mensen die overwegen om stage te volgen bij AppSys?

“Als je op zoek bent naar een stageplek waar je echt praktijkervaring op kunt doen, dan ben je bij AppSys aan het juiste adres. Je wordt hier meegenomen in de daily business. Als je vragen hebt, is er altijd iemand die je kan antwoorden. De CEO’s zitten hier tussen de mensen, dat verlaagt de drempel als je met een belangrijke vraag zit. Je hoeft geen afspraak te maken via een secretaresse om met je leidinggevende te kunnen spreken. Alles is hier bespreekbaar. Dus niet twijfelen, gewoon doen!

Image Description

Maak je graag deel uit van onze groei? Solliciteer dan nu via

iksolliciteer@appsys.be